Zoveel afgevallen en nog steeds lukt het niet om leuke kleding te kopen

Vandaag wil ik je over Janine vertellen. Een prachtige vrouw die haar hele leven al worstelt met haar gewicht. En nu is het haar eindelijk gelukt om 20 kg af te vallen. Ze voelt zich goed en energiek en heeft weer zin in het leven. Als ik haar voor het eerst ontmoet loopt ze in een veel te grote trui met daaronder een jeans die alleen maar niet afzakt doordat deze met een riem flink is ingesnoerd. Janine komt bij mij voor hulp. Nu is ze zoveel afgevallen en lukt het haar nog steeds niet om leuke kleding te kopen.

Your Personal Dresscoach - Karin BekkersIn een oude zwangerschapsbroek naar kantoor

Ik heb regelmatig klanten die behoorlijk zijn afgevallen en die het niet voor elkaar krijgen om kleding te kopen die bij hun nieuwe lijf past. Ze lopen in veel te grote kleding, oude zwangerschapskleding, kleding die oud en versleten is, etc. Deze vrouwen zijn vaak hevig gefrustreerd omdat ze verwachtten dat kleding kopen makkelijker en leuker zou worden nadat ze zo hard gewerkt hebben om al die kilo’s te verliezen. Vaak is het vooruitzicht van leuke kleding kopen ook een soort van beloning geweest voor alle moeilijke momenten in het afvalproces. Hoe naar is het dan als dat niet lukt?

Gelukkig kan je leren om leuke kleding te kopen en nog meer plezier te hebben van je “nieuwe” lijf

Je hebt al die kilo’s niet voor niets verloren. Behalve voor je gezondheid wil je er ook graag van genieten dat je er beter uitziet en dat je jezelf leuker kunt kleden dan toen je nog zwaarder was. Met de volgende tips kan je dat bereiken:

  1. bepaal (of laat bepalen) een keer objectief jouw maten. Dat wil zeggen aan de hand van een matentabel en met de centimeter. Koop vanaf nu geen kleding meer die te groot is.
  2.  kleding die te groot voor je is mag niet meer in de kledingkast liggen die je dagelijks gebruikt. Bij voorkeur wegdoen, maar als je regelmatig schommelt in gewicht bewaar je een aantal van de beste kledingstukken. Gooi oude en versleten kleding sowieso weg.
  3. ook als je bent afgevallen zal je lichaam niet perfect zijn. Wees realistisch over je lijf. Ga voor de spiegel staan en bepaal de mooie en minder mooie punten. Accentueer de mooie punten met je kleding.
  4. neem de tijd om uit te zoeken welke kledingstijl je echt leuk vindt. Luister niet (meer) naar dat stemmetje in je hoofd dat het je toch niet staat.
  5. schakel professionele hulp in. Ik kan je helpen om objectief naar je lichaam te kijken en uit te zoeken welke kleding je het beste staat en waar je die kunt kopen.
En, hoe loopt het nu af met Janine?

Om nog even terug te komen op Janine; na een paar afspraken loopt ze nu te stralen in haar kleding. Ik krijg regelmatig appjes van haar over wat ze nu weer voor leuks heeft gescoord.

Ik wens je toe dat ook jij gaat genieten van je nieuwe lijf. Je hebt er zoveel moeite voor gedaan en je bent het waard om er leuk uit te zien! Wil je daar, net als Janine, graag hulp bij? Stuur me een mail om een afspraak te maken voor een oriënterend gesprek, waarin we kijken hoe ik jou het beste kan helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *