Een kast vol kleding en niets om aan te trekken

Marijke is eigenaresse van een goedlopende parfumerie. Ze heeft een druk en gevarieerd leven. Een werkdag betekent voor haar meedraaien in de zaak, vergaderen op het hoofdkantoor, inkoopgesprekken voeren en trainingen geven/volgen. Ook haar privéleven is goedgevuld met alles wat erbij komt kijken als je moeder, partner, dochter, zus en vriendin bent.

Hoop kleding met voor een T-shirt met als opschrift "I have nothing to wear"Wat niet veel mensen weten is dat ze elke ochtend moedeloos voor haar kledingkast staat

Deze puilt aan alle kanten uit en is één grote chaos. Kleding genoeg zou je denken. Ze probeert van alles maar na 1 blik in de spiegel gaat het kledingstuk alweer uit en belandt op de almaar groeiende stapel. Hevig gefrustreerd trekt ze uiteindelijk maar wat aan, de tijd dringt en ze wordt verwacht op een belangrijke vergadering.

Nog net op tijd, maar met een verhit hoofd en een onrustig gevoel, komt ze op het hoofdkantoor aan. Iedereen zit al in de vergaderruimte en zodra ze heeft plaatsgenomen opent de voorzitter de vergadering. Het 3e agendapunt gaat over de nieuwe inrichting van de winkels, een onderwerp waar ze een sterke mening over heeft. Door de slechte start van vanochtend en haar onzekerheid over haar outfit lukt het haar niet goed om de aandacht te vragen en haar punt te maken. Ze heeft zelfs het gevoel dat ze nauwelijks zichtbaar is en dat ze niet gehoord wordt. Ze baalt als een stekker.

Marijke is niet de enige die worstelt met haar uitstraling en haar zelfvertrouwen

Er zijn ontzettend veel leuke, unieke en zeer ter zake kundige dames die moeite hebben om te laten zien hoe goed ze zijn. Deze problemen beginnen vaak bij de kledingkast.

Iedere dag vol zelfvertrouwen de deur uit

Het hoeft niet ingewikkeld te zijn om te zorgen dat je iedere dag vol zelfvertrouwen in de juiste outfit de deur uitgaat. Waardoor je wordt gezien, gehoord, én de dingen voor elkaar krijgt die jij belangrijk vindt.

Herken jij jezelf in Marijke? Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om meer rust in je hoofd te krijgen. Daarna  kan je focussen op de dingen waar jij goed in bent.

  1. Neem de tijd om je te verdiepen in je kledingkast. Is je garderobe goed opgebouwd? Heb je voldoende basisstukken? En heb je voldoende bijzondere kledingstukken die echt bij jou passen? Hoe is het gesteld met de kwaliteit van je kleding en is alles nog up-to-date? Zit er een bepaalde logica in hoe je jouw kleding hebt opgeruimd?  Misschien is het tijd om je kledingkast een keer goed op te ruimen?
  2. Wat heel belangrijk is, is dat jij voldoende jezelf blijft in je kleding én dat je uitstraling ondersteunt wat je wilt bereiken die dag. Wil je toegankelijk zijn dan draag je bv zachtere stoffen en kleuren, wil je professioneel overkomen dan draag je gladdere stoffen en donkere kleuren.
  3. Leg je kleding de avond ervoor klaar. Je hebt op dat moment geen tijdsdruk en kunt rustig nadenken over welke outfit geschikt is voor de komende dag. Zorg dat ook de juiste schoenen, sieraden, etc. klaarliggen. Nog beter is het om alvast 2 complete outfits samen te stellen zodat je ’s ochtends kunt kiezen wat er beter bij je stemming past.
  4. Schakel hulp in om minder stress te hebben voor je kledingkast. Ik kan jou helpen om te zorgen dat je de juiste kleding hebt, dat je kledingkast goed is georganiseerd en dat je weet wat je aan moet trekken voor welke gelegenheid.

Het is echt de moeite waard om wat tijd en aandacht te geven aan (de inhoud) van jouw kledingkast. Zeker als dat betekent dat je naast minder stress en frustratie, meer power krijgt om jouw doelen te bereiken. Als je hier graag hulp bij wilt stuur je mij een mail voor een telefonische afspraak. Dan bekijken we of en hoe ik jou het beste kan helpen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *