Kledingtips om warm te blijven tegen geringe kosten

Na een lange en warme zomer gaan we een dure en koude winter tegemoet. Door de stijgende energieprijzen zullen velen van ons de verwarming lager zetten en hun (kleding-) uitgaven beperken. Wil je deze winter warm doorkomen dan is het belangrijk om jezelf goed te kleden. Ik geef je een aantal budgetvriendelijke tips om warm te blijven én er goed gekleed uit te zien!

Tip 1. Shop in je eigen kledingkast

Het is tijd om je zomergarderobe op te ruimen en je wintergarderobe tevoorschijn te halen. Laat alle kledingstukken door je handen gaan, je hebt vaak meer dan je denkt! Doorloop het volgende stappenplan:

 • Maak 3 stapels kleding, die:
  1. nog helemaal goed is qua maat en kwaliteit
  2. niet goed is of waar je over twijfelt
  3. in de was of naar de stomerij moet
 • De stapel afvallers ga je extra goed bekijken:
  1. is het nog te vermaken of te herstellen?
  a. maak gebruik van social media voor (creatieve) tips om je kleding te herstellen of vermaken. Tip: de Naaierij in Den Haag
  b. heb je zelf geen tijd of ben je niet zo handig? Laat het doen bij een naaiatelier, dit is vaak goedkoper dan iets nieuws kopen
  2. de kledingstukken waar je echt niets meer mee kan doen gaan naar de textielbak
 • Combineer creatief! We dragen onze kledingstukken vaak in vaste combinaties. Terwijl je veel meer uit je garderobe haalt door creatief te combineren. Neem de tijd en maak nieuwe combinaties. Ben je tevreden over een nieuwe outfit? Neem foto’s om later op terug te vallen.
 • Maak een lijst van kledingstukken die je mist, wat heb je nog nodig om goede combinaties te maken? Bijvoorbeeld coltrui, legging/maillot, etc.

Tip 2: Koop tweedehands kleding

Shop tweedehands, het zijn vaak leuke winkels om naartoe te gaan met enthousiaste verkopers. Het kost iets meer tijd maar geeft voldoening en de mogelijkheid om kwaliteit te kopen voor een lage prijs. Goede adressen in Den Haag zijn: Evy’s Vintage, Ilka’s Vintage en Second Hand Rose

Tip 3: Draag laagjes

Draag laagjes om warm te blijven. Ook handig bij opvliegers 😉 Bijkomend voordeel is dat je dunnere kleding langer door kan dragen, waardoor je meer combinatiemogelijkheden hebt.

Tip 4: Investeer in echte warmhouders

Draag thermo-, wollen of wol zijden ondergoed als het echt koud is. Je hebt ze in allerlei varianten, van hemdjes, T-shirts, longsleeves, tot korte en lange onderbroeken. Ik draag zelf sinds vorig jaar wol zijden ondergoed ivm koud zweet na opvliegers en dat bevalt me heel goed. Mijn favoriete combi voor koude dagen is een wijde broek met daaronder een lange wol zijden onderbroek.

Denk ook aan sloffen van wol of schapenvacht en wollen sokken. Een groot warm huisvest dat overal overheen past kan je goed tweedehands kopen. Zorg dat je polsen goed warm bedekt zijn, eventueel met behulp van polswarmers. Een paar warme sjaals die goed bij jouw natuurlijke kleuren passen zijn een must!

Goede adressen:

Online warmhouders kopen bij: Falke, Shepherd, Dilling
Voor budgetvriendelijk thermo-ondergoed: Uniqlo
Een goed duurzaam adres voor alle soorten wol en wol zijden items, waar je kunt passen en advies krijgt: Natur-el

Tip 5: Schakel mijn hulp in

Kom je er zelf niet uit? In oktober en november is een kleur-, stijl- en kledingkastadvies in 1 afspraak € 400,- (excl reiskosten). Heb je interesse? Mail me voor toelichting en/of een afspraak!